Het winterweer levert buiten prachtige plaatjes op en doet de schaatskoorts aanwakkeren. Maar welk effect heeft dit op de werking van uw lift? Belangrijk om te weten is dat het volgens de landelijke wet- en regelgeving verplicht is om de temperatuur in liftschacht en/of machinekamer boven de 5 graden Celsius te houden.

De onderstaande componenten van de lift zijn gevoelig voor het koude weer.

Hydraulische olie

Temperaturen beneden nul kunnen grote schommelingen veroorzaken in de temperatuur van de hydraulische olie. Daalt de temperatuur doordat de hydraulische unit van de lift in een onverwarmde ruimte staat, dan wordt de olie kouder en dus dikker. Dit kan problemen veroorzaken in het hydraulisch systeem waardoor de lift onregelmatig kan gaan nivelleren en een afwijkend rijgedrag kan krijgen. Om dit te voorkomen is het van belang de machinekamer op een constante en voldoende temperatuur te houden of om een tankverwarmer in het hydraulische oliereservoir te laten installeren.

Geleidingrails

Uitdroging van het smeermiddel op de geleidingrails kan worden veroorzaakt door het koude weer. Door uitdroging ontstaat er meer wrijving tussen de rails en de lift met als gevolg dat de lift tijdens het rijden een vreemd geluid gaat maken of trager loopt. Mocht u dit opmerken dan kunt u contact met ons opnemen voor het inplannen van een monteur.

Noodaccu’s

De meeste liften zijn voorzien van een accu back-upsysteem welke in werking treedt als de stroom uitvalt. Stroomleidingen buiten kunnen door de koude wind, sneeuw en ijzel een tijdelijke dip veroorzaken in het stroomnet. Onze monteurs controleren nu extra of de noodaccu’s volledig zijn opgeladen en in goede conditie zijn.

 

Werken aan uw lift volgens Qlift bv

Qlift bv uit Uitgeest kan voor al uw lifttechnische vragen een passende oplossing verzorgen. En dat door geheel Nederland. Of het nu gaat om kleingoederen liften met 50 kilo hefvermogen of een personenlift met een capaciteit van 43 personen in volledige RVS uitvoering en superhoge hefsnelheid. Kortom Qlift bv is uw ideale liftpartner.

Waarin onderscheiden wij ons van de bedrijven die u wellicht al kent?

Qlift bv heeft haar product range opgebouwd volgens een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Ieder project is namelijk uniek. Daarom dient de aanpak voor elk project in onze ogen net zo uniek te zijn. Dit betekent zeker niet dat wij het wiel elke keer opnieuw gaan uitvinden, maar wel dat wij rekening zullen houden met uw specifieke wensen.

Door hier een goed onderhoud- en serviceprogramma aan te koppelen zijn onze klanten dag-in-dag-uit verzekerd van zorgeloos gebruik. Dat begint al tijdens de bouw van uw liftinstallatie. Door de slimme opzet van onze organisatie heeft u direct contact met de persoon die u wenst om uw lift technische vraagstuk op te lossen, ook als het gaat om liftonderhoud.

Qlift bv staat voor een no-nonsense benadering. Het voeren van heldere communicatie en het nakomen van afspraken zijn de basis onder een prettige samenwerking.