Qlift adviseert eigenaren van een woonhuislift om de lift wél te laten keuren. Ondanks dat in het Warenwetbesluit Liften en Arbobesluit staat vastgelegd dat een woonhuislift niet noodzakelijkerwijs door een onafhankelijk keuringsinstelling moet worden gekeurd.

Een liftkeuring draagt namelijk bij aan de veiligheid van uw lift en zorgt voor een onafhankelijke en kundige blik op de veiligheidsaspecten van uw installatie. U kunt het zien als een APK maar dan voor uw lift.

Tijdens de keuring kijkt de keurende instantie onder andere naar de juiste werking van veiligheidscomponenten en in welke staat de onderdelen verkeren. Tevens beoordelen zij of de woonhuislift goed en voldoende is onderhouden. Een onafhankelijke en gecertificeerde partij keurt voor u de lift, in ons geval is dat vaak de firma Aboma. De monteur van het onderhoudsbedrijf is daarbij aanwezig om te assisteren, handelingen te verrichten en vragen te beantwoorden. Na de keuring ontvangt u een rapport en het keuringscertificaat. In het rapport worden adviezen gegeven welke liftcomponenten extra aandacht behoeven en/of vervangen dienen te worden.

Een goedgekeurde lift geeft u als eigenaar een veilig gevoel. Mocht u interesse hebben in onderhoud en/of een periodieke keuring van uw woonhuislift dan kunt u bij Qlift gebruik maken van de tijdelijke aanbieding. De kosten voor de periodieke keuring bedragen slechts € 275,-. In dit bedrag zitten de kosten van de keurende instantie, assistentie, reiskosten, administratieve afhandeling, rapport en het keuringscertificaat. Dient uw lift nog voor de eerste keer gekeurd te worden voor de ingebruikname (met of zonder het maken van een liftboek), dan maken wij graag een offerte op maat voor u.

Hebben wij uw interesse gewekt? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website of bel voor het maken van een afspraak met één van onze adviseurs: 0251-321390.