Kosten goederenlift

Wat zijn de kosten van een goederenlift? De mensen van Qlift krijgt veel vragen over de kosten van een goederenlift. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat de kosten afhangen van heel veel factoren. Zo zijn er kleingoederenliften die ook wel restaurantliften worden genoemd. Deze goederenliften zijn uitstekend in een hotel of restaurant waarbij het hefvermogen varieert van 50 tot 300 kg. Daarnaast zijn er ook goederenliften met zogenaamde personenbegeleiding met hefvermogens van 300 tot maar liefst 15.000 kg.

Aspecten kosten goederenlift

Allereerst is de grootte van een goederenlift bepalend voor de kosten. Over het algemeen geldt dat hoe groter een lift is, hoe hoger de kosten zijn. Daarbij is het ook van belang of het om een standaardlift gaat of dat er een maatwerklift gemaakt dient te worden. Ten tweede is het van belang in hoeverre er bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden. Is er bijvoorbeeld een put nodig? Is er voldoende ruimte voor een goederenlift of moeten er muren en plafonds doorbroken worden? Bouwkundige aanpassingen hebben uiteraard impact op de kosten van een goederenlift. Ten derde worden de kosten van een goederenlift bepaald door de componenten die worden toegepast. Dat gaat bijvoorbeeld om de keuze voor een hydraulische- of een kettingaandrijving, maar ook over het materiaalgebruik en of een en ander ook waterbestendig moet zijn.

De kosten van een goederenlift blijken dikwijls enorm mee te vallen. Vaak zijn er geen bouwkundige aanpassingen nodig. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld een hal of een magazijn, dan kan er in veel gevallen zonder enige bouwkundige aanpassing een goederenlift worden geplaatst.

Inschatting kosten goederenlift

Om een goede inschatting te maken van de kosten van een goederenlift zal de situatie ter plaatse deskundig bekeken moeten worden. Wat zijn de exacte wensen? In samenspraak met u kan bepaald worden of er behoefte is aan een kleingoederenlift, een servicelift, een expeditie lift of een magazijnlift. Daarnaast gaat het erom wat voor soort lift het dient te zijn. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een plateaulift, een kooilift, een cabinelift of een autolift. Vervolgens wordt er bepaald of er een liftschacht nodig is of dat er gekozen kan worden voor een zelfdragende constructie.

Tenslotte worden alle opties doorgenomen, zoals een intercom en camerabeveiliging.

Een expert van Qlift rekent u de verschillende opties graag voor. Het gaat er uiteindelijk om dat uw organisatie of gebouw wordt ondersteund met een nieuwe goederenlift. Tegen zo laag mogelijke kosten uiteraard. Daarnaast dient het organisatieproces tijdens de installatie zo min mogelijk verstoord worden. De normale activiteiten dienen door te kunnen gaan zonder onderbreking, totdat de goederenlift operationeel is waarna alles nog een stuk eenvoudiger en sneller gaat. Op deze manier verdient u de kosten van uw goederenlift binnen de kortste keren weer terug!