Kosten woonhuislift

Soms is een woonhuislift pure noodzaak door de beperkte mobiliteit van één van de bewoners. Met de installatie van een woonhuislift kunt u mogelijk in uw woning blijven wonen. Vaak wordt de installatie van een woonhuislift niet overwogen, omdat er gedacht wordt dat de kosten van een woonhuislift erg hoog zijn. Dit is echter niet per se altijd het geval. Wat kost een woonhuislift daadwerkelijk? Dit hangt uiteraard erg af van uw specifieke situatie, uw eisen en wensen, en de bouwkundige aanpassingen die gedaan moeten worden aan uw woning. Het is daarom van belang om u goed door een expert te laten adviseren over de installatie van een woonhuislift.

Relatief lage kosten woonhuislift

Als u de investering in een woonhuislift afzet tegen de waarde van uw woning, dan vallen deze kosten uiteindelijk vaak mee. Bovendien is een woonhuislift ook een waardeverhogend element in een woning. Daarom zijn de kosten van een woonhuislift dikwijls ook een waardevolle investering in uw onroerend goed. De investering in een woonhuislift is vaak ook te financieren of u kunt een tweede hypotheek afsluiten hiervoor. Mogelijk zijn er ook belastingtechnische voordelen rondom de kosten van uw woonhuislift. Dit is echter uiteraard volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt deze mogelijkheden het beste met uw financiële adviseur bespreken.

De exacte kosten van een woonhuislift zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zijn er bijvoorbeeld bouwkundige aanpassingen nodig? Dient er een rolstoel in de woonhuislift te passen? In dit geval zal er gekozen moeten worden voor een grotere lift. Wat moet verder het maximale hefvermogen zijn en is er een schacht nodig? Er zijn woonhuisliften die geen schacht nodig hebben wat weer kostenbesparend werkt. Laat u in ieder geval goed adviseren door een expert die u precies alle voor- en nadelen kan uitleggen. Hij kan u dan ook precies voorrekenen aan welke kosten u moet denken bij een woonhuislift voor uw woning.

Optionele kosten woonhuislift

Woonhuisliften kunnen mogelijk ook buiten de woning geplaatst worden. Dit is met name een optie wanneer er binnen nauwelijks ruimte. Dan moet er uiteraard wel de ruimte zijn aan de buitenkant van de woning en er moet natuurlijk ook voldoende vrije muurruimte zijn om op elke verdieping om een buitenlift mogelijk te maken.

Naast het type woonhuislift dat grote invloed heeft op de kosten van een woonhuislift, zijn er ook veel opties waar u uit kunt kiezen. Denkt u bijvoorbeeld aan een fraaie glazen liftschacht, brandwerende deuren, toegang aan meerdere zijden, automatische deuropeners, een automatische intercom of brandmeldbesturing die uw lift bij brand automatisch naar een bepaalde verdieping stuurt. De vraag is wat u precies nodig heeft bij uw woonhuislift. Samen met de expert van Qlift kunt u uw budget afstemmen op de functionaliteiten van de woonhuislift. Hij rekent u graag de kosten van een woonhuislift voor.