Juni is goed van start gegaan met heerlijke zomerse temperaturen. Naast het genieten adviseren wij u uw lift te laten checken of deze “zomerklaar” is.

Als eerste is het verstandig de ventilatie in de machinekamer en/of liftschacht te laten controleren. Door geen of slechte ventilatie kan de temperatuur flink oplopen, soms tot boven de toegestane waarde. Temperaturen boven de veertig graden zijn niet toegestaan en moeten worden voorkomen. Bijvoorbeeld olie is een temperatuurgevoelig component van de lift. Te warme olie kan problemen veroorzaken in het hydraulische systeem waardoor de betrouwbaarheid van de lift minder kan worden.

Door hoge temperaturen buiten zal het binnen in het gebouw ook snel warmer gaan worden. Hierdoor zal het koelingssysteem meer energie gaan vragen waardoor er een tijdelijke stroomuitval kan plaatsvinden. De lift kan stil komen te staan. Onze monteurs checken dan ook regelmatig de noodaccu’s voor het bevrijdingssysteem, telefoon en cabineverlichting. Na een stroomuitval dient de lift deskundig te worden gereset en de storingscodes te worden geanalyseerd.  

Heeft u behoefte aan een zomers liftadvies? Vul dan vandaag nog het aanvraagformulier in op onze website of bel voor het maken van een afspraak met één van onze adviseurs: 0251-321390.

 

Zomerse tips op het werk

 

Werken aan uw lift volgens Qlift bv

Qlift bv uit Uitgeest kan voor al uw lifttechnische vragen een passende oplossing verzorgen. En dat door geheel Nederland. Of het nu gaat om kleingoederen liften met 50 kilo hefvermogen of een personenlift met een capaciteit van 43 personen in volledige RVS uitvoering en superhoge hefsnelheid. Kortom Qlift bv is uw ideale liftpartner.

Waarin onderscheiden wij ons van de bedrijven die u wellicht al kent?

Qlift bv heeft haar product range opgebouwd volgens een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Ieder project is namelijk uniek. Daarom dient de aanpak voor elk project in onze ogen net zo uniek te zijn. Dit betekent zeker niet dat wij het wiel elke keer opnieuw gaan uitvinden, maar wel dat wij rekening zullen houden met uw specifieke wensen.

Door hier een goed onderhoud- en serviceprogramma aan te koppelen zijn onze klanten dag-in-dag-uit verzekerd van zorgeloos gebruik. Dat begint al tijdens de bouw van uw liftinstallatie. Door de slimme opzet van onze organisatie heeft u direct contact met de persoon die u wenst om uw lifttechnische vraagstuk op te lossen, ook als het gaat om liftonderhoud.

Qlift bv staat voor een no-nonsense benadering. Het voeren van heldere communicatie en het nakomen van afspraken zijn de basis onder een prettige samenwerking.