Iedereen zit met vragen rondom het liftgebruik in tijden van de lockdown van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021. Daarom heeft Qlift de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

Liftgebruik

Het gebruik van liften is nog steeds toegestaan. Zorg wel dat er 1,5 meter afstand is tussen u en uw medeliftgebruiker. Wij adviseren dan ook: niet met meer dan 2 personen in de lift. Op deze manier is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Neem de trap als dit fysiek mogelijk is.

Onderdelen in de lift

Wij adviseren drukknoppen zo min mogelijk met de hand aan te raken. Gebruik hiervoor handschoenen of  de mouw van uw jas. Ook na het gebruik van de lift is het verstandig om de handen te wassen.

Reiniging van de lift

Door het regelmatig reinigen van de drukknoppen, deuren en leuningen wordt de kans op besmetting of verspreiding van het coronavirus verkleind.

Liftdeuren open of de toepassing van een desinfectie unit?

Uit onderzoek is gebleken dat aerosolen tot 25 minuten kunnen blijven hangen in een gesloten lift.

De lucht in de liftcabine kan permanent en snel worden gereinigd door Qlift UV-C desinfectie unit. Eventueel aanwezige virusdeeltjes in de lucht worden met behulp van deze unit volledig onschadelijk gemaakt. Klik op deze link voor meer informatie.
Als de lift stilstaat met de deuren open blijven de aerosolen 5 minuten aanwezig. Mocht u naast de andere genomen maatregelen rondom het liftgebruik de deuren anders willen laten instellen voor betere ventilatie dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen met: 0251-321390 of ons een e-mail te sturen via: info@qlift.nl.

Liftmonteurs

Liftmonteurs staan op de lijst met vitale beroepen dus zij mogen hun werkzaamheden blijven uitvoeren. Alle monteurs van Qlift volgen de corona richtlijnen van het RIVM. Mocht u extra maatregelen hebben getroffen of wenst u even geen bezoek van een monteur laat het ons dan weten. Wij zijn 24/7 bereikbaar op 0251-321390.