Goederenlift

Goederenlift

Goederenliften zijn over het algemeen krachtpatsers. Waar het bij personenliften vooral gaat om esthetiek en uitstraling zijn bij goederenliften vooral het hefvermogen en de robuustheid van groot belang. De meeste goederenliften zijn gebouwd om zware goederen te vervoeren. Daarentegen zijn er ook goederenliften, denk aan keukenliften, waarbij het hefvermogen minder van belang is maar wel de hygiënische afwerking.

Maximaal hefvermogen goederenlift

Het maximaal belastbare gewicht, ofwel het hefvermogen, is zeer variabel bij goederenliften. Zo zijn er kleingoederenliften die een hefvermogen van 50 tot 300 kg hebben. Goederenliften met personenbegeleiding daarentegen kunnen hefvermogens van 300 tot maar liefst 15.000 kg aan. Het is volledig afhankelijk van uw situatie en wensen wat het maximale hefvermogen van uw goederenlift zou moeten zijn.

De experts van Qlift kunnen u daar uiteraard bij adviseren. Door de jarenlange ervaring op het gebied van liftinstallaties kunnen de experts u precies aangeven wat het maximale hefvermogen idealiter zou zijn in uw situatie.

Installatie goederenlift

De impact van de installatie van een goederenlift hangt met name af of er bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden aan een bedrijfspand. Plafond- en muurdoorgangen zijn vaak niet te voorkomen, maar indien de constructie van een gebouw moet worden aangepast, dan heeft dat uiteraard een grote impact. Bij voorkeur wordt een lift geïnstalleerd op zo’n manier dat er geen bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Een grote vraag is of er een liftput nodig is. Dat is lang niet bij alle goederenliften noodzakelijk. Er zijn ook veel zelfdragende constructies waarbij zelfs geen liftschacht nodig is. Verder zijn bij de bouw van een goederenlift ook allerlei opties mogelijk zoals de toepassing van industriële componenten, materiaalgebruik en stoffen- en waterbestendigheid. Ook rondom de aandrijving dient een keuze gemaakt te worden voor een ketting- of hydraulische aandrijving van uw goederenlift.

De goederenliftinstallaties van Qlift bestrijken een zeer breed gebied en zijn in vele situaties toepasbaar. Er wordt altijd gekeken naar een kostenefficiënte oplossing. En uiteraard een installatie met zo min mogelijk impact op uw bedrijfsgebouw, en uiteindelijk ook uw bedrijfsproces. Uw bedrijfsproces dient te worden ondersteund met de goederenlift. Zodat u daar de vruchten van plukt.