In 2013 zijn wij gestart met de renovatie van 2 Mitsubishi liften in project de “Witte Toren” te Rotterdam. Dit gebouw is als hoofdkantoor een onderdeel van het gebouwencomplex van de Politie Rijnmond. Het gebouw heeft een gedaanteverwisseling ondergaan van een lichte naar een donkere toren. Zowel de gevels, het interieur en de installaties zijn gestript en gerevitaliseerd met gebruikmaking van duurzame materialen en technieken.

De twee liften in de toren stonden al geruime tijd buiten bedrijf omdat, onder andere, de verouderde deuren niet meer naar behoren functioneerden. Niet alleen kregen onze bekwame mensen de installaties snel weer in bedrijf, ook werden alle kooi- en schachtdeuren gedemonteerd en vervangen voor moderne exemplaren met frequentie geregelde kooideur aandrijving. Daarnaast zijn de verouderde fotocellen vervangen voor sensorlijsten.

De cabines ondergingen een aanpassing door energiezuinige verlichting met noodstroom toe te passen. Na een succesvolle keuring van de aanpassingen konden de installaties weer volop worden gebruikt.

Dit project illustreert treffend waar Qlift bv in uitblinkt: bij technisch complexe vraagstukken kunnen wij maatwerk leveren. Het maakt ons niet uit wat het fabricaat van een liftinstallatie is.

Kenmerken

Type installatie : Mitsubishi
Hefvermogen   : 630 kg
Aandrijving      : Tractie
Stopplaatsen   : 10/10
Oplevering      : 2014

witte toren rotterdam qlwitte toren rotterdam qlift

Leave a Reply